Trappers op goede weg, maar er is nog werk aan de winkel: ‘Gretigheid moet omhoog’

tilburg trappers 24/25
Foto: Omroep Tilburg

Het lukte Tilburg Trappers om de stijgende lijn die ze afgelopen vrijdag in Leipzig startten, door te zetten met een overwinning in eigen huis. De ploeg won zondagavond met 4-1 van Herforder EV, maar de wedstrijd verliep niet zonder problemen. “Het zag er niet uit zoals we het graag willen hebben”, gaf teamcaptain Max Hermens na afloop toe. Hoewel de uitslag positief was, merkte hij op dat er nog veel ruimte is voor verbetering.

Hermens blikt kritisch terug op de wedstrijd tegen Herforder EV. “We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. Het was niet zo dat we echt in de problemen kwamen, maar het spel was simpelweg niet scherp genoeg”, aldus Hermens. Vooral in de beginfase van de wedstrijd zag hij problemen: “De eerste periode was echt ondermaats. We kwamen niet goed in de wedstrijd. Gelukkig ging het daarna wat beter, maar het moet echt beter als we straks tegen sterkere tegenstanders spelen.”

Trappers sloot de eerste periode af met 1-0, gescoord door Kilian van Gorp. De ploeg wist vervolgens, met doelpunten uit de hand van Kobe Roth, Phil Marinaccio en Marvin Timmer, de voorsprong te vergroten naar 4-0, maar moest vlak voor het einde van de wedstrijd een slordige tegengoal incasseren. “We kregen een 3-op-2 situatie tegen en die pakte niet goed uit. Het is gewoon zonde dat je de keeper niet kunt helpen om de nul te houden. Dat soort momenten moeten er echt uit.”

‘Te nonchalant, te soft’

Ondanks de kritiek ziet Hermens ook positieve punten. “Vrijdag speelden we een hele goede wedstrijd en ook vandaag hebben we genoeg goede dingen gedaan om te winnen. Het had zelfs nog meer kunnen zijn qua score, maar we waren meer gefocust op het resultaat dan op het proces.”

Toch weet de aanvoerder dat er nog veel werk aan de winkel is. “Volgende week spelen we tegen twee sterke tegenstanders en dan moet het gewoon beter. We moeten als team beter samenwerken. Het gaat niet om individuele prestaties, maar om het collectief. Dat besef moet er bij iedereen zijn.” Hoewel het vertrouwen binnen het team volgens Hermens op zich goed zit, merkt hij op dat de intensiteit en ‘gretigheid’ omhoog moet. “Het is niet dat we niet hard werken, maar we zijn gewoon niet scherp genoeg. We zijn tegen mindere tegenstanders soms te nonchalant, te soft.”

Al met al is het Tilburgse team op de goede weg, maar Hermens waarschuwt dat ze nog lang niet op het gewenste niveau zitten. “We hebben nu twee wedstrijden gewonnen, maar volgende week wordt het echt een test. Tegen sterkere tegenstanders moeten we laten zien waar we echt staan.”

Tilburg Trappers speelt op vrijdag 11 oktober een uitwedstrijd tegen ESC Wohnbau Moskitos Essen. Op zondag 13 oktober is er een thuiswedstrijd tegen Saale Bulls Halle.

Tilburg Trappers 24/25

Tilburg Trappers 24/25

Tilburg Trappers 24/25

Tilburg Trappers 24/25

Angela Weisz