Volwassen Willem II wint eenvoudig van RKC Waalwijk

Willem II heeft zondagmiddag met 3-0 gewonnen van RKC. De ploeg van Peter Maes speelde een volwassen wedstrijd en was vooral in de eerste helft effectief voor het doel.

Vanaf de aftrap is Willem II de bovenliggende partij en heeft het de bal. Stukje bij beetje kruipt de ploeg van Peter Maes verder in de richting van het doel van RKC. Na zeven minuten combineren de Tricolores flitsend door de Waalwijkse defensie, waarna Cisse Sandra neergehaald wordt in de zestien. De daaropvolgende penalty wordt feilloos benut door Kyan Vaesen, die zijn derde van het seizoen maakt.

Effectief Willem II

Pas na twintig minuten krijgt RKC de eerste kans van de wedstrijd. Een goed schot wordt uitstekend gepakt door Didillon-Hödl. Willem II is soms slordig aan de bal en daardoor kan de ploeg van Henk Fräser af en toe uitbreken. Daarbij komt nog dat de Tilburgers zelfs geen kansen meer creëren.

Vaesen schiet zijn penalty snoeihard binnen (foto: Geert van Erven)

Na een klein half uur wordt Willem II dan voor de tweede keer gevaarlijk. Ditmaal via Ringo Meerveld, die eigenlijk helemaal niet zo lekker in de wedstrijd zat. De smaakmaker van Willem II krijgt de bal van Sigurgeirsson en begint vanaf de linkerkant aan een solo. Hij gaat op z’n Meervelds twee, drie man voorbij waarna hij uithaalt en de bal in de uiterste hoek plaatst. Uit het niets ligt ook het tweede Tilburgse doelpunt achter RKC-doelman Houwen.

Ook na de 2-0 drukt Willem II door en nog voor rust krijgen de Tricolores twee enorme kansen op een derde doelpunt. Een strakke voorzet wordt door Bosch tegen de paal geschoten en een voorzet van Tirpan wordt net naast geknikt door Sandra. Maar ondanks deze twee missers, gaat Willem II met een comfortabele voorsprong de rust in.

Snelle derde goal

Na rust gaat Willem II door waar het gebleven was en dat resulteert al na vijf minuten in het derde Tilburgse doelpunt. Nick Doodeman staat nog aan de linkerkant na een corner en hij krijgt de bal mee. Hij dribbelt richting het doel en zijn voorzet wordt aangeraakt, waardoor de bal over de keeper valt. Het doelpunt komt dan ook niet op naam van de Willem II’er, maar wel op die van RKC-verdediger Van Eijma.

Deze kans van Cisse Sandra ging er niet in (foto: Geert van Erven)

De sfeer in het Koning Willem II stadion wordt, helemaal na het derde doelpunt, beter en beter. Dat wil niet zeggen dat het veldspel daar ook beter van wordt. RKC probeert wel aan te vallen, maar tot grote kansen leidt dit niet. De Tricolores lijken de voorsprong eerder te willen vasthouden dan vergroten.

Een paar kansen krijgt Willem II nog wel, maar het belangrijkste voor de ploeg van Maes is dat er geen tegengoals meer vallen. De 3-0 voorsprong wordt over de streep getrokken en de drie punten blijven in Tilburg.