Willem II heeft gewenste verlenging binnen: Jesse Bosch tekent bij tot 2027

(Foto: Geert van Erven)

Jesse Bosch heeft een nieuw contract bij Willem II getekend. Het duurde precies tot aan de door Willem II gestelde deadline, maar de middenvelder zette zijn krabbel toch bij de Tricolores. Daardoor ligt hij nu tot 2027 vast.

Bosch speelde inmiddels al 72 wedstrijden voor Willem II, waarin hij tien doelpunten scoorde en acht keer aangever was. Het was echt nog wel even spannend of de ‘nummer acht’ van de Tricolores bij zou tekenen. Daarover zegt hij zelf: “Ik had voor mezelf twee opties: Eredivisie met Willem II of een avontuur in het buitenland. Er waren een paar opties, maar uiteindelijk kies ik toch bewust voor het rood, wit en blauw”, vertelt Bosch.

Eredivisie-ervaring

Ook het vertrouwen van Peter Maes is belangrijk voor de sterkhouder van vorig seizoen. “Dat geef je niet zomaar op. Afgelopen seizoen hebben we gestreden voor promotie en ik maak graag onderdeel uit van een nieuw hoofdstuk in de Eredivisie”, vertelt Bosch op de site van Willem II.

Met Bosch tekent een speler van Eredivisie-niveau bij. Hij speelde namelijk al 62 wedstrijden voor FC Twente op het hoogste niveau, waarin hij drie keer scoorde. “De Eredivisie zal anders worden dan de Eerste Divisie. Ik stroop mijn mouwen graag op en hoop dat ik komend seizoen een dragende speler kan zijn voor het team.”

Dynamische middenvelder

Bij zijn aanstellen gaf technisch directeur Tom Caluwé aan dat het verlengen van de contracten van bepaalde spelers erg belangrijk was. Zo ook dat van Jesse Bosch. “We zijn hartstikke blij dat we Jesse voor meerdere jaren aan de club weten te binden”, geeft de ‘td’ aan. “Het is een zeer dynamische middenvelder, die box-to-box van grote waarde kan zijn.”

LEES OOK:
Mickaël Tirpan tekent contract voor twee jaar bij Willem II
Groen licht in Tilburg: ervaren Franse keeper tekent voor twee jaar bij Willem II

Pieter Soethout