Willem II huurt Cisse Sandra voor één jaar van Club Brugge

Cisse Sandra in het shirt van Excelsior (foto: Geert van Erven)

Willem II pakt na de komst van Tirpan en Didillon-Hödl door, want Cisse Sandra wordt voor één jaar gehuurd van Club Brugge. De 20-jarige middenvelder met Champions League ervaring heeft er net een jaar Eredivisie op zitten bij Excelsior.

Cisse Sandra kent Nederland dus al van voor dat hij bij Willem II tekende door zijn ervaring in Rotterdam. Hij speelde – ondanks zijn jonge leeftijd – ruim dertig wedstrijden voor de club, waarvan de meeste in de basis. “‘Ik ben hartstikke blij dat ik mijn weg kan voortzetten bij Willem II in de Eredivisie”, stelt de talentvolle middenvelder. “De club staat bekend om jonge spelers een kans te geven en verder te laten ontwikkelen. Daarnaast waren de gesprekken met de technisch directeur en trainer zeer positief.”

Aan de slag in Tilburg

Willem II heeft een trainer en technisch directeur uit België en dat kun je ook terugzien in het transferbeleid. Eerder werd Tirpan al binnengehaald en nu is het Sandra. “In België zijn er veel talentvolle spelers die graag in de Eredivisie willen en kunnen voetballen. Daarnaast zie je nauwelijks aanpassingsproblemen. Cisse is één van die talenten met voetballende kwaliteiten die past bij onze manier van spelen. Hij viel ons vooral op in het afgelopen Eredivisie seizoen.”

Champions League ervaring

Sandra begon in de jeugdopleiding van Zulte Waregem en maakte daarna de overstap naar Club Brugge. Daar maakte hij al op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Champions League en speelde hij tegen onder andere Messi en Mbappé. Het mag duidelijk zijn dat het gaat om een groot talent, want hij tekende onlangs bij in Brugge.

LEES OOK:
Willem II heeft gewenste verlenging binnen: Jesse Bosch tekent bij tot 2027
Mickaël Tirpan tekent contract voor twee jaar bij Willem II

Pieter Soethout