Willem II krijgt straf van KNVB: geen supporters op de KingSide tegen Sparta

De sfeeractie voor de wedstrijd tegen Roda JC (foto: Geert van Erven)

Slechts nieuws voor de supporters op de KingSide, want dat deel van de tribune in het Koning Willem II stadion blijft leeg tegen Sparta Rotterdam. Dat is de straf die Willem II krijgt, omdat er tijdens de wedstrijd tegen SC Telstar vuurwerk werd afgestoken op de tribune. Ook krijgt de club een geldboete opgelegd.

Het is niet de eerste keer dat Willem II een straf van de KNVB krijgt voor ongewenst gedrag van supporters. Dit heeft er al meerdere keren voor gezorgd dat een deel van de supporters niet welkom was bij een wedstrijd. Deze maatregel wordt genomen, omdat het volgens de KNVB lastig is om de individuele daders te identificeren. 

De spandoeken die Tilburg Tifosi maakt, worden door sommige supporters misbruikt als dekmantel om gezichtsbedekkende kleding aan te doen. Vaak gaat het om sjaals, capuchons of zelfs bivakmutsen. Hierdoor kunnen de mensen met vuurwerk niet worden herkend en kunnen er dus geen individuele straffen opgelegd worden.

Verbod op spandoeken

Het gevolg hiervan is dat een grotere groep wordt gestraft. Ook mensen die niets met het vuurwerk van doen hebben, mogen niet naar binnen voor de wedstrijd tegen Sparta op 31 augustus. 

Willem II roept de supporters die het betreft nogmaals op om vuurwerk thuis te laten. Het is verboden en het leidt tot zware straffen voor de club. Wanneer het afsteken van vuurwerk toch aanhoudt, moet de club maatregelen nemen. Een voorbeeld hiervan is het verbieden van sfeerverhogende spandoeken. 

Geroemd om sfeer

Algemeen directeur Merijn Goris geeft aan dat hij hoopt dat de supporters deze boodschap in acht nemen. ‘Allereerst valt het ons zwaar dat supporters die de club op positieve wijze ondersteunen, wederom moeten lijden onder degenen die de club (financiële) schade toebrengen. We worden de afgelopen jaren geroemd om de sfeer in het stadion. Samen met het Supportersplatform, Stichting KingZine en de Supportersclub Willem II doen we een beroep op alle Willem II’ers: laten we die geroemde sfeer samen behouden én bewaken”, stelt hij.

Door de straf van de KNVB mogen Willem II supporters uit vakken A, B en C ook geen ander kaartje voor de wedstrijd kopen.

LEES OOK:
Willem II krijgt weer straf van de KNVB

Pieter Soethout