Willem II speelt gelijk bij Heracles en behoudt ongeslagen status

Willem II'ers juichen na het doelpunt van Jesse Bosch (foto: Geert van Erven)

Willem II heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel door twee snelle doelpunten in de eerste helft. Aanvoerder Jesse Bosch scoorde de gelijkmaker voor de Tilburgers.

Willem II trad met dezelfde elf namen aan als in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen. Daarmee lijkt Peter Maes zijn vaste formatie te hebben gevonden. Na een gelijkspel in De Kuip tegen Feyenoord en een overwinning thuis tegen Go Ahead Eagles, wist Willem II opnieuw een punt te pakken tegen Heracles Almelo. Hiermee komt de ploeg uit Tilburg op vijf punten na drie wedstrijden en behoudt het haar ongeslagen status.

Snelle gelijkmaker

Heracles begon sterk aan de wedstrijd en creëerde enkele kansen, maar Willem II nam het initiatief gaandeweg de eerste helft over. De Tricolores kregen mogelijkheden via nieuwelingen Sandra en Vaesen, maar het was toch de thuisploeg het net als eerste wist te vinden. Talvitie zette Heracles op voorsprong na een goede aanval.

De Tilburgse fans hoefden echter niet lang te wachten op de gelijkmaker. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Jesse Bosch, die de stand met een verwoestende uithaal, net als vorig seizoen, gelijk trok.

Gelijkspel

Na rust leek Willem II zelfs op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Behounek werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook een poging uit een hoekschop van Amine Lachkar leidde niet tot een treffer.

Uiteindelijk deelden Willem II en Heracles Almelo de punten, waardoor de Tricolores ongeslagen blijven in de Eredivisie. Zaterdagavond ontvangt Willem II Sparta Rotterdam in Tilburg.