Willem II verliest in knotsgekke wedstrijd van FC Utrecht

Teleurgestelde gezichten na de wedstrijd tegen FC Utrecht (foto: Geert van Erven)

Willem II heeft zaterdagavond met 3-2 verloren van FC Utrecht. De Tricolores kwamen twee keer terug van een achterstand, maar de twee eigen doelpunten van Behounek en Sigurgeirsson waren te veel om aan het langste eind te trekken. Willem II-trainer Peter Maes moest het veld vroegtijdig verlaten, want hij kreeg twee keer geel van scheidsrechter Joey Kooij.

Willem II begon goed aan de wedstrijd, maar liet het balbezit aan FC Utrecht. Het duurde niet lang voordat de ploeg uit de Domstad dat balbezit omzette in een doelpunt. Na elf minuten werkte Behounek een strakke, lage voorzet in zijn eigen doel. Willem II rechtte echter de rug dankzij een goede onderschepping van Sigurgeirsson. Hij legde de bal breed op Cisse Sandra, die zijn tweede doelpunt van het seizoen binnenschoot.

Opnieuw Cisse Sandra

Nog geen vijf minuten later belandde de bal op de stip en was het Noa Ohio die achter de bal ging staan. Waar hij bij Jong Oranje nog miste, was hij nu zeer koelbloedig en schoot hij hard en laag binnen. Zo keken de Tilburgers opnieuw tegen een achterstand aan. Maar de Tricolores konden voor de tweede keer de rug rechten. Dankzij slordig verdedigend werk van Nick Viergever kreeg Sandra een cadeautje, en dat pakte hij maar al te graag uit. Hij schoot de 2-2 binnen.

Willem II kan juichen na een doelpunt van Cisse Sandra (foto: Geert van Erven)

Ondertussen moest Willem II het zonder trainer Maes stellen. De Belgische oefenmeester had kritiek op de leiding, en Joey Kooij zag daarin reden om hem een gele kaart te geven. Toen Maes hierover ook een opmerking maakte, was de maat voor de scheidsrechter vol. Maes kreeg zijn tweede gele kaart en moest plaatsnemen op de tribune.

Tweede eigen doelpunt

In de tweede helft begon FC Utrecht erg sterk. Na nog geen tien minuten was het weer een strakke, lage voorzet die Willem II de das omdeed. Deze werd namelijk opnieuw binnengewerkt door een eigen speler, ditmaal was Sigurgeirsson de ongelukkige.

Zowel Willem II als FC Utrecht kreeg daarna weinig kansen. Zelfs niet nadat Emilio Kehrer, Amar Fatah en stormram Bokila in het veld waren gekomen. Willem II verliest hiermee voor de tweede keer dit seizoen.

Peter Maes nadat hij weggestuurd is door scheidsrechter Joey Kooij (foto: Geert van Erven)