Willem II verliest voor het eerst dit seizoen, Sparta met 1-2 te sterk

Vaesen baalt na het verlies van Willem II (foto: Geert van Erven)

Willem II nam het zaterdagavond op tegen Sparta Rotterdam. De Tricolores waren na drie wedstrijden in de Eredivisie nog ongeslagen, maar daar kwam tegen Sparta een einde aan.

Waar Willem II normaal gesproken op de onvoorwaardelijke steun van de KingSide kan rekenen, bleef dat deel van de tribune tegen Sparta leeg door een straf van de KNVB. De rest van het stadion zat wel vol en deed er in ieder geval alles aan om toch een geweldige sfeer te creëren.

Kansjes voor Willem II

Beide ploegen kijken de kat aan het begin van de wedstrijd uit de boom, maar het balbezit was over het algemeen voor de uitploeg. Wanneer Willem II wel balbezit heeft, zakt Sparta erg ver in, waardoor de ruimtes erg klein blijven. Na een speldenprikje via een kopbal van Lauritsen is het Willem II met de eerste grote kans, maar de kopbal van Sandra wordt stijlvol gepakt door Olij. Niet veel later krijgt ook Vaesen zijn eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot mist kracht om echt gevaarlijk te worden.

De lege KingSide tijdens Willem II - Sparta
De KingSide bleef leeg (foto: Geert van Erven)

Voor rust bleef Willem II geconcentreerd verdedigen en kreeg het hier en daar nog wat kansjes, die er niet in gingen. Meteen na rust is het wel raak voor Sparta, dat in de eerste helft nauwelijks kansen kreeg. Pelle Clement opent de score voor de ploeg uit Rotterdam.

Zo’n tien minuten later is het weer Sparta dat het net weet te vinden, maar de grensrechter steekt zijn vlag omhoog voor buitenspel. Ondanks dat de VAR erg lang nodig heeft om de beslissing te controleren, gaat het doelpunt niet door.

Ingrijpen van Maes

Tegen de zeventigste minuut greep trainer Peter Maes voor het eerst in. Kersverse aankopen Amar Fatah en Boris Lambert maken meteen hun debuut. Voor de twee debutanten maken Amine Lachkar en Nick Doodeman plaats. Daarnaast komt Nizet in de ploeg voor Sigurgeirsson. Met nog een kleine twintig minuten op de klok zal Willem II aan moeten zetten om de gelijkmaker te forceren. Tien minuten voor tijd is het alles of niets, want Jesse Bosch wordt vervangen door supersub Jeremy Bokila.

De nieuwe aanwinsten van Willem II voor hun invalbeurt (foto: Geert van Erven)

Tijdens dat slotoffensief is het Willem II dat gevaarlijk wordt uit een corner. De bal wordt eerst nog weggekopt, maar komt dan voor de voeten van Cisse Sandra. Hij haalt uit en zijn schuiver belandt in de linker onderhoek, waardoor Willem II vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte komt.

Weer op achterstand

Hoewel de Tricolores daarna doordrukken om zelfs nog een overwinning uit het vuur te slepen, krijgen ze de deksel op de neus. Sparta Rotterdam komt vlak voor tijd voor de tweede keer op voorsprong. Ditmaal door een punter van Neghli, die in de bovenhoek belandt.

Daarna gaat Willem II weer op zoek naar de gelijkmaker, maar daardoor kan Sparta weer gevaarlijk worden uit de counter. Met zeven minuten extra lijkt er nog hoop voor de ploeg van Peter Maes. Helaas voor het thuispubliek weet Willem II niet meer te scoren en is de eerste nederlaag van het seizoen een feit.

LEES OOK:
Willem II heeft de volgende versterking binnen: Lambert tekent voor vier jaar

Pieter Soethout