Willem II wacht volgende test tegen ‘potige ploeg’ Fortuna Sittard

Peter Maes tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht (foto: Geert van Erven)

Willem II speelt zondag een vroege wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Tricolores trappen om 12:15 af in het Koning Willem II Stadion. Wederom een belangrijke wedstrijd voor de ploeg van Peter Maes, waar drie punten van wereldbelang zijn. Helemaal wanneer je het speelschema van Willem II erop naslaat.

Willem II speelt zondag een vroege wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Tricolores trappen om 12:15 af in het Koning Willem II Stadion. Wederom een belangrijke wedstrijd voor de ploeg van Peter Maes, waarbij drie punten van groot belang zijn, zeker gezien het speelschema van Willem II.

Maes beschikt over een bijna volledig fitte selectie, hoewel de gebruikelijke namen (Van Berkel, Mathieu en Schouten) nog afwezig zijn. Van Berkel is inmiddels wel weer op het trainingsveld, maar hij doet voornamelijk de warming-up en speelt eventueel mee in een positiespel als vrije man. Wie wel ontbrak op de training van vrijdagmiddag, was Cisse Sandra. De jongeling reisde mee met het onder-21 team van België en kreeg daar een tik op zijn voet. Het wordt een race tegen de klok om Sandra fit te krijgen voor de wedstrijd van zondag.

Geweldige week

Naast Sandra en Fatah kreeg de rest van de ploeg enkele extra vrije dagen na de overwinning op Almere City. Dan is het belangrijk om de focus weer te herpakken. “Ik denk dat we goed gewerkt hebben,” vertelt Maes. “Vorige week hadden we die wedstrijd tegen Excelsior (6-1 overwinning) en een fantastische teambuildingsactiviteit. Het was een geweldige week.”

Willem II won dus van Almere, speelde een oefenwedstrijd tegen Excelsior en organiseerde daarnaast nog een teambuildingsactiviteit. “We stonden als spelersgroep eens aan de andere kant, want wij moesten het kantoorpersoneel bedienen. De groep deed dat eigenlijk fantastisch en heeft opnieuw laten zien hoe goed het team in elkaar steekt. Sommige spelers gingen afwassen, anderen deden de bediening. Iedereen was mooi gekleed in een kostuum. Uit zo’n activiteit haal je als trainer vaak meer dan uit tien trainingen.”

Potige ploeg

Met Fortuna treft Willem II een tegenstander waarin Maes best wat overeenkomsten ziet met zijn eigen ploeg. “We spelen tegen een team dat ook een behoorlijke fysieke kracht en onverzettelijkheid heeft. Dat is anders dan de teams die we tot nu toe zijn tegengekomen. Het is een potige ploeg, met snelheid en een sterke pressing. In de KKD hebben we ook dit soort wedstrijden gespeeld, en toen hadden we het moeilijk.”

Na de wedstrijd tegen Fortuna wachten Willem II drie wedstrijden tegen pittige tegenstanders. Eerst gaat de ploeg van Peter Maes op bezoek bij Ajax, daarna ontvangen de Tricolores FC Twente en daarna reist Willem II af naar AZ. Tussendoor bekert Willem II nog tegen Genemuiden. Niet veel daarna is het tijd voor de derby tegen NAC Breda.

LEES OOK:
Willem II speelt niet goed in Almere, maar wint wel dankzij wereldgoal Fatah

Pieter Soethout