Willem II zoekt en vindt in België: twee nieuwe assistenten aangesteld

(Foto: Geert van Erven).

Willem II heeft weer twee belangrijke posities binnen de technische staf gevuld. Kristof Aelbrecht wordt de nieuwe assistent van Peter Maes en Stefan Winters is de nieuwe performance coach van de Tricolores.

Na trainer Maes en ’td’ Caluwé worden er dus weer functies vervuld door onze zuiderburen. Aelbrecht wordt de rechterhand van Maes. Hij heeft onder andere ervaring als jeugdtrainer bij PSV, maar was eerder ook al assistent van voormalig Willem II-trainer Kevin Hofland bij Fortuna Sittard. Hij is een van de twee nieuwe assistenten bij Willem II.

De nieuwe assistent-trainer geeft aan zin te hebben in de nieuwe uitdaging. “Na verschillende gesprekken met Tom Caluwé en hoofdtrainer Peter Maes bleek er zowel op persoonlijk als vakinhoudelijk vlak een goede klik te zijn”, vertelt hij aan de eigen clubmedia. “Ik kijk uit naar de samenwerking met de spelers en de overige stafleden.”

Waar Aelbrecht nog niet samenwerkte met Maes, is dat voor Stefan Winters wel anders. De performance coach was al collega van de Belgische oefenmeester van Willem II bij Sint-Truiden, Beerschot en Lommel SK.

Tom Caluwé is blij dat Willem II twee nieuwe assistenten aan de staf heeft kunnen toevoegen. “Samen met Peter zijn we op zoek gegaan naar stafleden die elkaar versterken. Hij heeft heel zijn carrière gevoetbald en gewerkt in Nederland. Met die kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging.”

Voor de performance coach was het vooral belangrijk dat hij op één lijn zat met de trainer. “Net als Peter eist Stefan het maximale van zijn spelers”, vertelt Caluwé. “Het is voor onze voorbereiding hartstikke fijn dat ook deze functie in korte tijd is ingevuld.”

LEES OOK:
Peter Maes blijft komende twee jaar hoofdtrainer van Willem II
Tilburg kleurt rood-wit-blauw bij huldiging Willem II

Pieter Soethout