In ons programma ‘Het Andere Normaal’ gaan we op zoek naar vragen én antwoorden binnen de verschillende transities die gaande zijn.
Zo zijn we te gast bij de horeca-opleiding van De Rooi Pannen. Daar werd afgelopen maandag een gloednieuwe aula met bijbehorende keuken geopend. In deze aula vind je geen snoep- of frisdrankautomaten, maar wordt het eten – uiteraard door de studenten zelf – vers bereid. Maar het is niet alleen de nieuwe inrichting en het voldoen aan alle huidige hygïene-eisen, die de meeste vernieuwing met zich meebrengt. Alle transities op het gebied van eten en drinken, worden ook meegenomen in de opleiding.
Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het woord ‘duurzaam’, maar ook in het Carnaval sijpelt de transitie door. In de Schouwburgpromenade in Tilburg is dit jaar voor het eerst een pop-upwinkel met uitsluitend tweedehands carnavalskleding geopend. Jan bestiert samen met zijn moeder al een bestaande tweedehands kledingwinkel en vertelt waarom het nu tijd werd voor deze uitbreiding.