De vrijmetselarij, omgeven door tradities, symbolen en ritualen, mag zich verheugen in een toenemende mate van belangstelling en waardering. Daarom hebben zij een publieke bijeenkomst met een lezing op 15 september a.s., waarbij informatie wordt aangeboden over de vrijmetselarij in het algemeen en over Loge De Drie Verlichte Torens uit Tilburg in het bijzonder. Na afloop van de lezing wordt u in de gelegenheid gesteld om met de spreker en/of andere aanwezigen van gedachten te wisselen en/of vragen te stellen.

De vrijmetselaren zullen hun lezing vormgeven door een ‘comparitie’. Dit is één van de werkvormen tijdens bijeenkomsten van de loge, waarbij het vooral gaat om verdieping en uitwisseling van kennis of ervaringen en zeker niet om elkaar te overtuigen van een mening. Een goede gelegenheid om iets van de sfeer te proeven en een kijkje in hun keuken te nemen, waarbij de vrijmetselaren de comparitie ritueel zullen openen en sluiten.

Het aantal plaatsen in de vergaderruimte is helaas beperkt. U kunt uw aanwezigheid kenbaar maken middels een e-mail: secretarislogeddvt-274@live.nl. Extra informatie is beschikbaar via de website: http://vrijmetselarij-tilburg.nl/. De Drie Verlichte Torens hoopt u te mogen verwelkomen met een kopje koffie of thee in de Centrale Bibliotheek. Tot dan!

Bibliotheek Tilburg Centrum in de vergaderruimte (achter het schaakspel), Koningsplein 10 | za 15 september, 13:00 tot 16:00u | toegang gratis

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Tilburg

Bekijk ook

Tilburgse vrijmetselarij opent voor een dag de deuren

De vrijmetselarij staat over het algemeen niet bekend als de meest transparante organisati…