Tilburg – Hulphond Nederland is in de regio Tilburg op zoek naar liefdevolle gastgezinnen die pups gedurende het eerste jaar van hun opleiding een warm thuis willen bieden. De stichting leidt hulphonden op voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of emotionele problemen, psychiatrische problematiek, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden.

Hulphonden wonen in het eerste jaar van hun leven in een huiselijke omgeving. Hier worden zij opgevoed tot rustige en sociaalvaardige honden en leren de eerste basiscommando’s. Bij het gastgezin komen ze in allerhande situaties terecht en leren op iedere denkbare plek hun rust te vinden en zich sociaal te gedragen. Hun verantwoordelijke taak in de toekomst vraagt om een consequente opvoeding. Daarom worden gastgezinnen intensief begeleid vanuit Hulphond Nederland door gastgezinsbegeleiders.

In het gastgezin wordt de basis gelegd voor een goede hulphond, die in zijn latere leven van zoveel betekenis is. In de regio Tilburg zoekt Hulphond Nederland liefdevolle gastgezinnen met een rijk sociaal leven die zin en tijd hebben om samen met de stichting een pup op te voeden.

Voor meer informatie over Hulphond Nederland en wat het betekent om gastgezin te zijn, kan men terecht op www.hulphond.nl/steunen/gastgezin.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Tilburg

Bekijk ook

Openbaar college: Opvoeden in de digitale wereld

Pesten, stalking, sexting, veslaafd aan games of telefoon. Kinderen en jongeren van nu gro…