Vijftien jongeren organiseren een barbecue voor de buurt bij De Ypelaer in Tilburg-Noord. Die is op woensdag de 10e. Met deze actie willen de jongeren dus ontmoetingen tussen bewoners uit de wijk tot stand brengen. Bewoners uit de buurt zijn dan ook van harte welkom om tegen een kleine vergoeding mee te eten. Naast de barbecue zijn er diverse activiteiten.

“De jongeren vinden het belangrijk dat mensen die veel thuis zitten, ook naar buiten komen. Om kennis te maken met de buren en om elkaar beter te leren kennen”, vertelt Erdem Altin. Hij werkt veel met jongeren. “Daarom zijn ze al weken bezig met de voorbereiding. Kinderen kunnen dan leuke spelletjes doen en er is een buffet met vlees (halal), salades en brood.”

Naast de barbecue zijn er dus veel leuke activiteiten. Erdem: “Jeugd uit de buurt treedt op, en Nasser el Jackson geeft een pannashow. Maar motivator Mo Bicep gaat ook met jongeren sporten. Een uitzendbureau geeft informatie over werk en inkomen. Tevens kunnen jongeren zich daar direct inschrijven voor werk. Daarnaast vertelt een corporatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen.”

De barbecue begint om 15.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Locatie is De Ypelaer, Corellistraat 10. R-Newt en Buurtsport Tilburg-Noord maken hem mede mogelijk. Dit is een actie in het kader van de maatschappelijke dienst.

  • Erik de Ridder wordt gemist

    Voormalig kermiswethouder Erik de Ridder heeft het stokje overgedragen en is watergraaf ge…
  • Ron is VIP

    Ron Schuurkes van Kermis TV krijgt regelmatig de vraag of hij er nooit moe van wordt om in…
  • Sfeerzanger Wipeout – Aflevering 2

    We zijn weer terug met een nieuwe editie van Sfeerzanger Wipeout, alleen te zien bij Kermi…
Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Erik de Ridder wordt gemist

Voormalig kermiswethouder Erik de Ridder heeft het stokje overgedragen en is watergraaf ge…