Tilburg – Onder de noemer ‘Keep it Sweet & Simple’ (KISS) worden sinds half september minimaal 300 jongeren in de Drechtsteden en Hart van Brabant maatschappelijk actief. Ze worden daarbij begeleid door de jongerenwerkers van R-Newt. Tijdens V•Day op maandag 12 november willen Vrijwilligers Tilburg en R-Newt vrijwilligersorganisaties voorbereiden op de komst van deze jongeren.

Jonge vrijwilligers kunnen enorm van waarde zijn voor een bedrijf. Naast de jongere uitstraling die ze een club kunnen geven, komen ze ook met andere, frissere visies, ideeën, tips. Jongeren hebben ervaring met de nieuwste media en kunnen als niemand anders hun leeftijdsgenoten bereiken. Tijdens de netwerkavond wordt in diverse workshops aandacht besteed aan het werven van jonge vrijwilligers, het jongerenproof maken van je organisatie en ook wordt er uitleg gegeven over de maatschappelijke diensttijd.

V•Day vindt plaats op maandag 12 november, in V39 (Veemarktstraat 39). De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur met een netwerkborrel. Tussen de workshopsessies is ruime gelegenheid om te netwerken en kennis te delen. De bijeenkomst staat in het teken van verbinding zoeken met jongeren, maar ook met collega-vrijwilligersorganisaties. Aanmelden is verplicht. Dit kan via www.vrijwilligerstilburg.nl. Deelname is gratis.

ContourdeTwern heeft 300 jongeren ‘in de aanbieding’ om vrijwilligerswerk te gaan doen in Tilburg en omgeving. Wil jouw organisatie daar ook gebruik van maken? Kom dan naar V•DAY op 12 november!

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Tilburg

Bekijk ook

Kinderen organiseren eigen kinderdisco in Udenhout

Udenhout – Wat vorig jaar als een klein idee begon, is inmiddels werkelijkheid gewor…